Erinnerungen an den Austausch in Deutschland

Die Schüler/innen der 4.Klasse ESO haben in ihren Reflexionen auf Katalanisch festgehalten, welche Momente für sie am bedeutendsten waren. Hier ein Einblick in sieben besondere Erlebnisse: El millor record que m’emporto de l’intercanvi és…

Ausflüge: „… del dia 25 d’octubre del 2019, quan vam anar a Bremen. Em va encantar, em va agradar conèixer la història de la ciutat i veure l’arquitectura diferent que tenen allà comparat amb aquí.“

Freizeit „… el d’anar el dissabte a veure el partit de futbol a Leverkusen. Vaig poder comprovar que l’ambient dels camps alemanys és molt diferent al d’aquí ja que sempre estan plens pel simple motiu que les entrades només valen cinc euros. Estava a la grada d’animació, tothom estava cantant i animant al seu equip. No van parar en tot el partit, cosa que em va semblar molt sorprenent. Li agraeixo molt al H. que em portés a veure el partit ja que és un record que mai oblidaré.“

Familie und Entschleunigung: „Ich habe viel Spaß mit S. gehabt. Gitarre spielen und singen. Auch nur reden war interessant. Der Freimarkt war auch sehr lustig! Ich hatte jahrelang nicht so viel Spaß gehabt. Ich habe auch die Gesellschaft ihrer Familie sehr genossen. Sie sind sehr gute und nette Leute. Mein Lieblingsteil der Reise war der letzte Tag. Die Sterne sahen wunderschön aus und ich habe zwanzig Minuten damit verbracht, sie anzusehen.“

Familie: „Al principi estava una mica nerviosa i em va costar connectar amb l’E., però ella és molt simpàtica i la seva família també, sobretot els seus avis, que vaig visitar per la festa d’aniversari del seu avi. […] En conclusió va ser un viatge interessant, divertit i enriquidor. Espero que quan vinguin ells aquí s’ho passin tan bé com jo allà.“

Kommunikation: „He après també que, per molt que sembli que sabem poc alemany, realment, quan vam estar allà, vam saber comunicar-nos bé amb la gent. Per molt que costés, les frases acabaven sortint. Torno amb moltes ganes que la meva companya alemanya vingui a Barcelona i de seguir aprenent alemany aquí a Barcelona. Tant de bo pugui tornar a Osterholz-Scharmbeck d’aquí a uns anys amb un bon alemany.“

Ohne Eltern reisen und neue Leute kennenlernen: „… l’experiència de viatjar fora del país sense els pares, conèixer altres cultures, gent nova… […] Si algú té l’oportunitat d’anar-se’n d’intercanvi a qualsevol lloc del món, jo li recomanaria al 100% ja que és una experiència inoblidable.“

Zusammen sein und Erinnerungen austauschen: „Un dels millors moments va ser quan un dia de molt de fred, vam tornar a casa i, gelats, ens vam ficar al sofà a mirar una peli i a menjar una sopa molt estranya però molt bona. Després vam estar parlant i la meva companya alemanya em va ensenyar fotografies de quan era petita i de la seva comunió. Crec que va ser un moment en el qual vaig poder connectar més amb la meva parella.“

Schreiben Sie einen Kommentar

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Wechseln )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Wechseln )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Wechseln )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Wechseln )

Verbinde mit %s

Erstelle deine Website auf WordPress.com
Erste Schritte
%d Bloggern gefällt das: